Bijenwas kaarsen.

bijenwaskaarsenOnze bijenwaskaarsen bestaan voor 100% uit natuurzuivere bijenwas. De kleur van bijenwas kaarsen is warm goudgeel tot geelbruin en de geur is zoet en honingachtig. Bijenwas is een luxe en edele wassoort en helaas veel duurder dan paraffine (een aardolie product) waarvan 94% van de kaarsen wereldwijd gemaakt zijn. 

Bijenwas is net als paraffine flexibel waardoor de wanden van de kaars zachtjes inzakken en naar binnen buigen tijdens het branden. De vlam is wat meer goudgeel van kleur dan de vlamkleur van andere wassen, wat samen met de geelgouden kleur van de kaarsen, een warme sfeervolle uitstraling geeft. Bijenwaskaarsen zijn van nature druip- en roetarm.

Onderzoek heeft aangetoond dat bijenwaskaarsen als enige kaarsen een negatieve lading aan de verbrandingsgassen meegeven. Deze lading zorgt ervoor dat stofdeeltjes en geuren zich met elkaar binden tot zwaardere deeltjes en naar beneden zweven. Hierdoor zuiveren bijenwas kaarsen de lucht. Bijenwaskaarsen zijn daarom vaak goed verdraagbaar door mensen met gevoelige luchtwegen. Het is dan wel noodzakelijk de kaarsen tochtvrij te laten branden zodat de kaarsen niet roeten. Het is een misverstand dat bijenwaskaarsen niet kunnen roeten. De roet van bijenwas kaarsen is zelfs zwarter dan de roet van andere kaarsen. Er zitten echter veel minder giftige stoffen in deze roet dan in de roet van paraffine, wat een aardolie product is. Om de kaarsen roetvrij te laten branden verwijzen wij u graag door naar de gebruiksaanwijzing van onze bijenwaskaarsen. De lont van deze kaarsen is voorzien van extra was om aansteken te vergemakkelijken.

© 2015 - 2024 Candlewoods-Kaarsen-Geurkaarsen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel