Wie wij zijn

kaarsen kopenOnze passie voor het maken van kaarsen heeft zijn wortels in de vroegere Koninklijke stearine kaarsen fabriek Gouda-Apollo te Gouda. Nog lang nadat de kaarsen productie verdwenen was uit deze Goudse fabriek (1983), bleven de oud werknemers als hobby de kunst van het kaarsen maken doorgeven aan de nieuwe garde. Zo ook aan de eigenaar van Candlewoods, die in 2010 heeft besloten zich volledig op de kaarsen fabricage te storten. Tegenwoordig worden de kaarsen nog wel door ons ontwikkeld, maar de fabrikage vindt in onze opdracht elders in Nederland plaats.

Gefascineerd door een nieuwe ontwikkeling op het gebied van kaarsenpit (lont): de houtlont, heeft het bedrijf de naam "Candlewoods" gekregen. Onze Bigfoot kaarsen hebben een houtlont en we hopen nog veel modellen met een houten pit of houtlont te maken.

Ons bedrijf is kleinschalig en een echt familie bedrijf. Ons streven is een ruim assortiment bijzondere kaarsen en geurkaarsen aan te bieden waarbij we ons steeds onderscheiden van andere kaarsenmerken door veel eigen ontwikkeling van nieuwe ambachtelijke technieken. Daarnaast zijn we een milieu bewust bedrijf. Wij ontwikkelen al onze modellen zelf met duurzame wassen en spreken af met onze Nederlandse producenten dat alle wasresten opnieuw gebruikt worden.

© 2015 - 2024 Candlewoods-Kaarsen-Geurkaarsen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel