Bijenwaskaarsen.

bijenwas kaarsen

Onze bijenwaskaarsen zijn gemaakt zijn van 100% zuivere bijenwas. Bijenwas is een luxe en edele wassoort. De kleur is warm goudgeel en de geur is zoet en honingachtig.

Bijenwas wordt door vrouwelijke honingbijen geproduceerd uit wasklieren op de buik. Met deze was worden de raten met de bekende zeshoekige cellen gebouwd. In deze cellen worden eitjes gelegd door de koningin en worden de larven gevoed door de vrouwelijke werkbijen.

Imkers verwijderen verouderde wasraten uit de bijenkasten en deze wasraten worden opgesmolten en gefiltreerd om schone bijenwas te verkrijgen. De gele kleur van de wasraten is opgepikte kleurstof van bloempollen. Bijenwas is van oorsprong kleurloos. De kleur van de bijenwas varieert met de bloemsoorten die bezocht zijn door de bijen maar wordt ook donkerder als de wasraten ouder worden. Witte bijenwas werd vroeger verkregen door bijenwas in platte vellen te rollen en deze in de zon (UV-licht) te laten bleken. Tegenwoordig wordt bijenwas gebleekt met koolstof en dit resulteert in een zeer witte was. Candlewoods gebruikt echter een op milieuvriendelijke wijze, met UV-licht gebleekte, bijenwas. De resulterende kleur hiervan is wat minder wit maar daardoor blijft de kaars een natuurlijke warme uitstraling hebben.

Bijenwas is van oudsher de duurste grondstof voor kaarsen waardoor bijenwaskaarsen vroeger alleen door welgestelden en de kerk werden gebruikt. Bijenwas is net als paraffine flexibel waardoor de wanden van de kaars zachtjes inzakken tijdens het branden. De vlam is wat meer goudgeel van kleur dan de vlamkleur van andere wassen. Dit tesamen met de geelgouden kleur van de kaarsen geeft een warme sfeer in de huiskamer. Bijenwaskaarsen zijn van nature druip- en roetarm.

Onderzoek heeft aangetoond dat bijenwaskaarsen als enige kaarsen een negatieve lading aan de verbrandingsgassen meegeven. Deze lading zorgt ervoor dat stofdeeltjes en geuren zich met elkaar binden tot zwaardere deeltjes en naar beneden zweven. Hierdoor zuiveren bijenwaskaarsen de lucht. Bijenwaskaarsen zijn daarom vaak goed verdraagbaar door mensen met gevoelige luchtwegen. Het is dan wel noodzakelijk de kaarsen tochtvrij te laten branden zodat de kaarsen niet roeten. Het is een misverstand dat bijenwaskaarsen niet kunnen roeten. De roet van bijenwaskaarsen is zelfs zwarter dan de roet van andere kaarsen. Er zitten echter veel minder giftige stoffen in deze roet dan in de roet van paraffine, wat een aardolie product is. Om de kaarsen roetvrij te laten branden verwijzen wij u graag door naar de "tips" op onze website.

 

© 2015 - 2024 Candlewoods-Kaarsen-Geurkaarsen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel