Raapzaad Kaarsen.

raapzaad-was-kaarsenRaapzaad kaarsen zijn gemaakt van de bewerkte olie van de zaadjes van raapzaad. Raapzaadwas is in Europa de tegenhanger van de in Amerika zeer populaire sojawas wat betreft het gebruik als grondstof voor kaarsen. Raapzaadwaskaarsen zijn echter nog meer milieu en mensvriendelijk dan sojawaskaarsen.

Sojawas kaarsen en raapzaadwas kaarsen branden en gedragen zich vrijwel identiek. De samenstelling van de was is dan ook bijna gelijk. Deze wassen zijn eigenlijk geen echte wassen maar vallen onder de noemer vetten. 

Daar waar sojawas gemaakt wordt uit het voor mensen geschikte voedingsmiddel sojaolie, wordt raapzaadolie, wat de basis is van raapzaadwas, hoofdzakelijk gebruikt voor biodiesel. Raapzaad wordt bovendien verbouwd op akkers die gedurende een of meerdere jaren braak dienen te liggen om gewasziektes te voorkomen.
Voor het gebruik als kaarsengrondstof in Europa heeft raapzaadwas bovendien het voordeel dat het niet over grote afstanden vervoerd hoeft te worden.

Candlewoods heeft de raapzaad kaarsen zeer zuiver en eenvoudig gehouden. Er worden voor deze kaarsen geen andere materialen gebruikt dan raapzaadwas, een katoenen of houten pit en eventueel natuurlijke geurstof. Deze kaarsen zijn dus 100% plantaardig en branden zeer lang en schoon. Raapzaadwas is een vrij zachte en vettig aanvoelende was. Gemorste was kan makkelijk met heet sop verwijderd worden.

© 2015 - 2024 Candlewoods-Kaarsen-Geurkaarsen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel