Sorteer op

Test van de Wemelaer, oorspronkelijk artikel hier.

Candlewoods: geurkaarsen met geluid!

12 OKTOBER 2015

 

Ieder huis heeft zijn eigen geur, soms kom je bij iemand binnen en ruikt het er zo lekker dat je onmiddellijk wenst dat je eigen huis ook zo ruikt; warm, gastvrij en uitnodigend. Ik ben zelf daarom altijd op zoek naar de perfecte geurkaarsen.

woodwick

Van Candlewoods mocht ik 3 geurkaarsen testen. Deze kaarsen zijn niet alleen bijzonder omdat het op ambachtelijke wijze bereidde kaarsen van plantaardige wassen en bijenwassen zijn, maar ook vooral omdat ze een houten lont hebben waardoor ze geluid kunnen maken!

woodwick kaarsen

Houten lont geurkaarsen, ook wel bekend als wooden wick kaarsen, hebben namelijk in plaats van een katoenen lont, een dun houten stokje als lont. Deze houten lont kaarsen knetteren en knisperen zachtjes tijdens het branden, wat het extra leuk en gezellig maakt!

Houtvuur geurkaars
Deze kleine handige kaars in de Ceder en Cipres variant, zit in een blikje met een doorzichtige deksel. De kaars knettert zachtjes en verspreid een ‘rokerige’ geur. Een geur van hout, van bos, een geur alsof er een echte open haard brandt! Het aroma blijft ook lang hangen, de volgende morgen als ik in de woonkamer kom kan ik het nog ruiken.

woodwick geurkaarsen

kaarsen met houten lont

Geurkaars
De geurkaars Going Nuts zit in een mooie royale glazen pot met deksel. De kaars brandt lang, walmt niet en verspreid een zoetige noten karamel geur. Hij kan maar liefst +/- 50 uur mee en maakt ook een gezellig en knus geluidje.

woodwick-geur-kaarsen

Bigfoot geurkaars
Dit grote oranje exemplaar walmt niet en brandt mooi op en in tegenstelling tot mijn eerdere ervaringen met zulke grote kaarsen verdrinkt de lont niet na een paar keer branden. Deze grote jongen kan wel rond de 100 uren branden en verspreid een zachte, warme geur van vanille en sinaasappel.

Deze extra grote geurkaars is ook geschikt voor grote ruimtes doordat hij minder vatbaar voor vocht en luchtbeweging is. Hij is verkrijgbaar in meerdere geuren en kleuren. Ook mooi in een groot windlicht!

houten-wiek-kaars

Conclusie
Kaarsen met een houten lont zijn absoluut sfeerverhogend en ze geven ook stof tot praten als je bezoek hebt :) Favoriet bij ons is de houtvuur geurkaars, de geur en het zacht knisperende geluid hebben echt een hoge gezelligheidsfactor!

Wat ook erg leuk is: op de website van Candlewoods vind je een rubriek ‘kneusjes’, waar de minder perfecte modellen aangeboden worden tegen een gereduceerde prijs. Een leuke manier om eens kennis te maken met dit speciale merk.

knisperende kaarsen

Om een indruk te krijgen van het geluid van de kaarsen klik je hier. Voor meer informatie over deze exclusieve kaarsen kijk je op de website van Candlewoods.

© 2015 - 2024 Candlewoods-Kaarsen-Geurkaarsen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel